Rakenna lojaliteettia olemalla enemmän asiakkaillesi

Keskeiseen rooliin lojaliteetin rakentamisessa ovat nousemassa paikkatieto, analytiikka, mobiili ja viestinnän reaaliaikaisuus sekä henkilökohtaisuus.

Seed Digital Media on jo 10 vuoden ajan menestyksekkäästi auttanut vähittäiskauppaketjuja ja brändejä digitalisoimaan markkinointia ja palveluita lojaliteetin rakentamiseksi. Niin verkossa kuin myymälässäkin.

Uudet teknologiat, mobiilin nousu, markkinoinnin automaatio sekä huikeasti kehittynyt myymälä- ja verkkoanalytiikka ovat nyt luoneet täydellisen ympäristön asiakassuhteen muuttamiseen aidosti henkilökohtaiseksi.

Kun kuluttaja tunnistetaan heti myymälän ovella tai verkkokaupan etusivulla:

  • Asiointikokemukseen voidaan vaikuttaa jo ostosreissun aikana
  • Tuotteita, tarjouksia ja palveluita voidaan kohdentaa
  • Asioinnin yllätyksellisyys ja elämyksellisyys lisääntyvät
  • Kuluttajia voidaan aktivoida ja tukea reaaliajassa automaatiota hyödyntämällä

Näistä syistä johtuen perinteiset, muoviset kanta-asiakaskortit, asiakkaan tunnistaminen ostotapahtuman jälkeen ja kuukausien päästä tapahtuva palkitseminen ovat menettämässä kuluttajien keskuudessa merkitystään.

Lojaliteetin puute ei ole koskaan kuluttajan vika. Panostamalla oikeisiin asioihin asiakaskokemus paranee. Samalla saavutetaan strategista kilpailuetua ja erotutaan positiivisesti perinteisemmistä kanta-asiakasmarkkinoijista.

Yhdessä asiakkaidemme kanssa

olemme jo nyt huomanneet ne hyödyt, joita uusien teknologioiden käyttö ja reaaliaikainen kohdennettu viestintä saavat parhaimmillaan aikaiseksi.

+10 %

Kävijäliikenne

+26 %

Cross-shopping

+14 %

Ostoskori

+39 %

Ostot

Muutamia toteutuksia aiheen ympärillä

Case: Kauppakeskus Itis

Omnichannel asiakaskokemuksen ytimessä

Kauppakeskusten on perinteisesti ollut vaikeaa saada suoraa yhteyttä kuluttajaan, sillä kuluttajien kiinnostus ja käynnit keskittyvät myymälöihin. Kauppakeskus Itis haluaa tunnistaa omat asiakkaansa ja viestiä heille reaaliaikaisesti. Mobiilisovelluksen avulla asiakkaat tunnistetaan ja tavoitetaan heidän saapuessaan kauppakeskukseen.

Case: Kookenkä

Räätälöity palvelu saatavuuden varmistamiseksi

Tavoitteena on vahvistaa Kookengän mielikuvaa henkilökohtaisesti palvelevana kenkäkauppaketjuna niin verkossa kuin myymälöissä digitaalisuutta hyödyntäen. Kenkävahti-palvelukonsepti on kytketty reaaliaikaisesti Kookenkä-ketjun varastosaldoihin, ja palvelun avulla Koo Clubilaisille välitetään reaaliajassa tietoa kenkäuutuuksista niin, että viestit on kohdennettu Clubilaisen toiveiden mukaisesti.

Avoimia kysymyksiä on paljon

mutta vastaukset saat vain kokemusten kautta. Suurin virhe on olla tekemättä mitään, sillä kuluttajien odotukset taatusti jatkavat kasvamistaan. Lähdetäänkö yhdessä tekemään? Jätä yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

jesse

Pekka Räsänen

Marketing Strategist

+358 50 570 7697