Koo Club kasvaa ja kehittyy

Tavoite:

Seedin ja Kookengän yhteistyössä tavoitellaan jatkuvasti sekä uusia asiakkaita että nykyisten sitouttamista ja myynnin kasvatusta. Lisäksi mahdollisimman moni asiakas halutaan liittää Koo Club -kanta-asiakasohjelmaan.

Ratkaisu:

Andiamo Club ja K-kenkä club on yhdistetty onnistuneesti Koo Clubiksi asiakaspalvelusta tinkimättä ja asiakkaiden mielenkiinnon, uskollisuuden ja luottamuksen säilyttäen. Loppuasiakkaita osallistetaan suunnitteluun jatkuvasti. Lisäksi verkkokaupan myyntiä on kasvatettu kolmella automatisoidulla ohjelmalla, jotka kohdistuvat ostoprosessin eri vaiheisiin. Clubilaislle toteutetaan myös kaksi kertaa vuodessa Koo Club -päivät, jossa asiakas saa etuja innostavalla tavalla ja hänet ohjataan verkon lisäksi myymälöihin.

Tulokset:

  • Viime vuonna Koo Clubilaiset ostivat 27,9 % enemmän ja 28,6 % useammin Kookengissä asioineisiin K-Plussa-asiakkaisiin verrattuna.
  • Automatisoiduilla ohjelmilla kävijäliikenteen konvertointi uusiksi Koo Clubilaisiksi verkkosivuilla on kehittynyt 142 %. Lisäksi verkkokaupan myynti on kehittynyt 88 % ja konversio 36 %.
  • Kaikesta verkkokaupan myynnistä 10 % on tullut automatisoitujen ohjelmien kautta. Automatisoitujen ohjelmien ROI 800 %
  • Ensimmäisten Koo Club -päivien aikana (1 vk) asiakaskäyntien määrä kasvoi 25 % ja myynti 12 % verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Ostavien asiakkaiden osuus (hitrate) kasvoi noin 50 % vakiintuneesta viikoittaisesta tasosta. Tämän lisäksi uusia klubilaisia saatiin yli 7 000.

"Koo Clubin arvo yhtenä Kookengän markkinoinnin tärkeimmistä elementeistä on vahvistunut vuosien myötä. Myös kauppiaamme ovat tyytyväisiä siitä, että heillä on mahdollisuus käyttää club-rekisteriä oman kauppansa markkinoinnissa. Kehitämme clubia jatkuvasti ja Seedin aktiivinen rooli uusien palveluiden ja toimintojen kehittämisessä on meille hyvin tärkeää. Arvostamme sitä ammattitaitoa ja hyvää asennetta, jolla yhteistyötä tehdään."

Kati Juntunen, ketjujohtaja, Kookenkä 9.10.2015