K-Plussa-tarjoukset asiakkaan matkapuhelimeen kaupan ovella

Tavoite:

Turun Kupittaan K-citymarketissa kokeiltiin uuden kaupan tarjoukset matkapuhelimeen tuovan palvelun kiinnostavuutta ja toimivuutta. Testiryhmään liittynyt asiakas sai kauppaan saapuessaan puhelimeensa tekstiviestin, joka sisälsi viikoittain vaihtuvan edun tai tuotetarjouksen.

Ratkaisu:

Seed toteutti yhdessä K-Plussan ja Walkbasen kanssa palvelun, jossa K-citymarket Kupittaan asiakkaille lähetettiin K-Plussan asiakastietojen perusteella sähköpostiviestejä, joissa tarjottiin mahdollisuutta osallistua kokeiluun antamalla suostumuksensa oman mobiililaitteen tunnistamiseen kaupassa. Viestin saaneista 100 nopeinta pääsi mukaan testiryhmään ja kertomaan mielipiteensä uudesta mobiilipalvelusta.

Projektin suunnittelussa otettiin huomioon pilotin nopea toteutusaikataulu, toimintaympäristö ja ensimmäiset jatkokehitysvaiheet.

Hyödyt:

  • Asiakasvierailun keskikesto kasvoi +3 %
  • Asiakasvierailun tiheys kasvoi +10 %
  • Asiakkaan ostoskorin arvo kasvoi +14 %

"K-citymarket Kupittaan kokeilusta saamme tärkeää tietoa sekä palkitaksemme että ottaaksemme asiakkaamme entistä monipuolisemmin huomioon. Jatkossa tarjoamme merkittävästi enemmän palveluita digitaalisten kanavien kautta, jotta kaupassa olisi kiva käydä."

Ismo Riitala, toimitusjohtaja, K-Plussa, 14.9.2015